< Terug naar het verleden
/
Veiligheid staat bij ons voorop!
12/10/2021

Veiligheid staat bij ons voorop!

Wist je dat het VL3-evolutievliegtuig is gecertificeerd en getest in samenwerking met het Czech Aerospace Institute om piloten te voorzien van tal van veiligheidsvoorzieningen in geval van nood? Er zijn ook verschillende systemen die de veiligheid van de piloot tijdens de vlucht garanderen.

TCAS

Om de veiligheid van de piloot te vergroten, is het vliegtuig uitgerust met een verkeers- en botsingswaarschuwingssysteem, dat visueel en hoorbaar waarschuwt als er andere vliegtuigen in de buurt van uw VL3 zijn.

ELT

Er kan een zender voor noodlokalisatie worden geïnstalleerd om een ​​verzekering te bieden in het geval van een noodlanding. Het waarschuwt de SAR-diensten (search and rescue) om ervoor te zorgen dat het vliegtuig snel wordt gelokaliseerd.

AOA

De meeste VL3 evolution ULM's zijn uitgerust met een automatische piloot. Als u de controle over het vliegtuig verliest bij het betreden van de cloud, kunt u de nivelleringsfunctie activeren en zal het vliegtuig automatisch stabiliseren

AUTO-PILOT NIVEAU

De meeste VL3 evolution ULM's zijn uitgerust met een automatische piloot. Als u de controle over het vliegtuig verliest bij het betreden van de cloud, kunt u de upgradefunctie activeren en zal het vliegtuig automatisch stabiliseren

REDDINGSSYSTEEM

De beste eigenschap van het VL3 evolution-beveiligingssysteem is de casco-parachute, die is ontworpen om inzittenden van het vliegtuig te beschermen in een noodgeval . Tijdens een noodgeval tijdens de vlucht, wordt door aan de rode hendel te trekken een raket op vaste brandstof ingezet boven een luik dat het compartiment bedekt waar de parachute is opgeslagen. Omdat de raket de parachute vanaf de voorkant van het vliegtuig naar achteren draagt, komen de geïntegreerde banden van het vliegtuigharnas los van de romp.

Neem voor meer informatie over de veiligheidsvoorzieningen van de VL3 gerust contact op met onze bemanning. Wij geven u graag meer informatie en boeken zelfs een demovlucht naar uw gewenste locatie.